DEMACHIEREA ȘI IGIENA OCHILOR

Bază de machiaj, fond de ten, corector, pudră, fard de pleoape, tuș, rimel, ruj…

Iar lista poate continua.

O listă cu produse pe care, mai mult sau mai puţin, le folosim zilnic.
După mult studiu pe bloguri, privit de tutoriale sau chiar un curs de automachiaj, reușim să aplicăm corect fiecare produs de make up și să ne înfrumuseţăm așa cum ne dorim.
Dar cea mai importantă parte este la sfârșit!
Deși e ultima, demachierea este cea mai importantă etapă în domeniul înfrumuseţării și nu ar trebui neglijată niciodată.

Așa cum baza piramidei trebuie să fie una solidă, la fel și pielea noastră trebuie considerată temeiul frumuseţii.

Înarmaţi-vă cu dischete demachiante și haideţi să trecem la treabă! Trebuie luate în calcul două puncte, și anume:
1. Demachierea corectă și completă a feţei

2. Curăţarea ustensilelor de machiaj
În ceea ce privește
primul punct...
... Alegerea soluţiei potrivite de demachiere este primul pas.

Avem multe opţiuni, așa că în această privinţă nu ne vom plictisi vreodată
Iar aici accentul este pus pe textură, și nu pe miros, pentru că este de preferat ca parfumul să fie printre ultimele ingrediente ale soluţiei de demachiere. Același lucru se aplică și în cazul alcoolului, de orice fel.
De la apa micelară, urmată de laptele demachiant, gel spumant și până la soluţiile bifazice, tot avem de încercat.
Alegerea demachiantului potrivit se face în funcţie de ten, dar și de produsele pe care le folosim.
1.
Dacă optăm pentru ruj sau rimel rezistente la apă (“waterproof”), cea mai bună alegere este soluţia bifazică, cu o acţiune mai puternică. În privinta ei trebuie să avem grijă în cazul în care purtăm gene aplicate, pentru că uleiul slăbește adezivul. Este indicată în special pentru ochi și buze.
2.
În cazul în care alegem laptele demachiant, curăţarea trebuie încheiată cu loţiune tonică, pentru a îndepărtă toate reziduurile de makeup, dar și pentru a închide porii. Optaţi pentu una fără alcool, desigur, pentru că va îndepărta atingerea delicată a laptelui demachiant și va da senzaţia de piele care se strânge. Deloc reconfortant...
După îndepărtarea machiajului, ideal este nu numai să clătiţi faţa cu apă, ci chiar să o spălaţi cu un gel sau o spumă de curăţare.
Astfel îndepărtaţi mai bine sclipiciul din anumite farduri, însă și reziduurile de demachiant. Pe listă se regăseste și apa micelară. Cu o actiune fermă, ea curaţă în profunzime și totodată hidratează tenul. Poate fi folosită și în cazul genelor false fără niciun fel de grijă.
Pentru tenul uscat, putem opta pentru
soluţii pe baza de ulei,
care în cazul tenului gras, bineînţeles, nu sunt recomandate.
Atenţie! Este de evitat a crede că indicat pentru tenul gras este un produs astringent.

Acesta, într-adevăr, va curăţa tenul în profunzime și se va simţi bine pe moment, însă pe termen lung veţi observa că stimulează producţia de sebum.
Referitor la cantitatea de produse ce trebuie folosită, aceasta diferă în funcţie de mărimea zonei ce trebuie demachiată, dar și a straturilor de machiaj.
Încercaţi însă să nu puneţi o cantitate foarte mare, pentru a evita să vă intre în ochi. Nu numai că nu este plăcut, dar acest lucru face ca make-up-ul, împreună cu praful și murdăria strânse de peste zi pe faţa noastră, să contamineze globul și sacul ocular, riscând să vă alegeţi cu o inflamaţie nedorită.
Schimbaţi dischetele demachiante cât de des este nevoie pentru o demachiere eficientă și cât mai sigură. Iar pentru partea de răsfăţ, alegeţi dischete confecţionate din bumbac 100%. (cel bio merită încercat măcar o dată!).
După ce ne-am asigurat că orice firicel de make up a fost transferat cu succes pe dischetele demachiante, micul tabiet nocturn trebuie încheiat cu hidratare - pentru faţă și decolteu, dar mai ales pentru ochi!
Pielea din jurul ochilor este foarte delicată și sensibilă, iar ea trebuie tratată ca atare, cu masaj lent și mișcări circulare pe colţul exterior al ochiului, pentru a preveni formarea ridurilor “laba gâștei”.

Desigur, acest tabiet este susţinut de o hidratare internă corespunzătoare (deci nu uitaţi să beţi suficientă apă) și de un somn liniștit, departe de lumini artificiale (“somnul de frumuseţe”).
Pentru final,
v-am pregătit câteva sfaturi
(pe scurt)!
Întotdeauna verificaţi data de expirare a produselor.
Optaţi pentru produse testate atât dermatologic, cât și clinic, netestate pe animale! Nu mai are rost să vorbim despre cruzimea faţă de animale, însă adăugat la asta, acel produs nu garatează o siguranţă pentru tenul uman!
Folostiţi produsele strict pentru ce sunt destinate. Spre exemplu, nu folosiţi scrub-ul pentru corp pe faţă, deoarece este mult prea abraziv pentru ten
Întotdeauna testaţi sau cereţi o mostră din produsul pe care doriţi să îl achizionaţi și nu îl cumpăraţi în aceeași zi cu testarea. Așteptaţi câteva zile să vedeţi dacă apare vreo reacţie, bună sau mai putin bună.
Produsele de make up nu se împrumută! Excepţie pot face fardurile și rujurile solide, cu menţiunea că partea de suprafaţă trebuie îndepărtată ulterior.
Cel mai bun ambalaj este sticla, și nu plasticul! Iar cel mai neindicat loc de păstrare al produselor cosmetice de orice fel este baia, din cauza aburilor și a bacteriilor specifice acestei încăperi. Și nici frigiderul nu face excepţie, rolul lui fiind strict pentru alimente.
(recapitulând…) Evitati produsele pe bază de alcool sau care au acest ingredient (sau parfum) printre primele pe listă. Ingredientele sunt scrise în ordinea descrescătoare a concentraţiilor, iar ingredientele de origine bio sunt scrise sub denumirea lor originală, în limba latină.
Nu vă bazaţi în totalitate pe produsele naturale, cum ar fi uleiurile sau unturile, deoarece nu sunt testate clinic și pot provoca reacţii alergice sau iritaţii. Dacă totuși alegeţi maxim un produs din această categorie, aveţi grijă să fie pastrat în condiţii optime
Beţisoarele de urechi pot fi ajutătoare în îndepartea resturile de make up dintre gene
Iar prosopul pentru faţă trebuie schimbat la cel mult trei zile, deoarece din cauza umidităţii, bacteriile se înmulţesc foarte repede.
O altă variantă pot fi șerveţelele de unică folosinţă
Așadar, cu ochi luminoși și un zâmbet cald, vă dorim seri relaxante, cu tabieturi bine puse la punct și un somn curat, unde numai Moș Ene va presăra praf peste genele dumneavoastră!