POFTIŢI LA DOVLECEI ȘI PĂTRUNJEL!

Poftiţi la antioxidanţi proveniţi din vitaminele A, C, E, B și din pigmenţi precum luteină și zeaxantină! Toate într-o reţetă cu dovlecei și pătrunjel!
Printre numeroasele beneficii aduse organismului, frunzele de pătrunjel ajută la stimularea vaselor de sânge de la nivelul ochilor și susţin sănătatea retinei.
Ca și frunzele de pătrunjel, dovleceii conţin suficient betacaroten pentru ca organismul să poată sintetiza vitamina A, esenţială pentru activitatea celulară de la nivelul ochilor noștri.
În plus, aceste alimente ajută la diminuarea “punguţelor” de sub ochi – rezultate în urma reţinerii locale de apă - și la ameliorarea cearcănelor.
Inspiraţie:
Metodele de preparare a acestor alimente diferă, iar reţetele sunt multiple. Tocmai de aceea, așteptăm ideile voastre, bucătarilor din bucătăria de acasă! Și inspiraţia aici, pe blog. Poate adunăm o listă de bucate pe placul ochilor.